Om

Nordic empowerment  har eksisteret siden 2012 og vi arbejder med empowerment tilgangen, den menneskelige motivation og det narrative som perspektiv og forståelsesapparat. Virksomheden er ejet af Lene Værge.

Nordic empowerment er sat i verden med det formål at bidrage til, at mennesker – sammen og hver for sig – kan lykkes med det, der betyder noget for den enkelte.

Hvem er jeg?

Tror du på, at (endnu) flere af de unge og voksne, du arbejder med, kan lykkes med det, der betyder noget for dem?

Det gør jeg.

Eller faktisk ved jeg, at mange flere unge og voksne kan lykkes med at gennemføre en uddannelse, få et meningsfuldt arbejdsliv, blive en del af positive fællesskaber og de andre værdifulde elementer, der vigtige et menneskes liv.

Når jeg siger, at jeg ved det er det, fordi jeg utallige gange har oplevet mennesker bryde igennem, skabe radikal forandring og lykkes med det, der var vigtigt for dem.  Også selvom alle andre – og de selv – havde mistet troen på, at de kunne lykkes.

Deres liv tog en drejning og deres fortælling om dem selv og verden forandrede sig. Men hvorfor?

Fordi de blev mødt som de mennesker de var og ikke placeret i en boks eller med et mærkat om, at de var sådan en….

De blev  mødt i den virkelighed, som var deres – og ikke med en forventning om, at de burde være et andet sted.

De blev mødt med oprigtig interesse og en tro på, at de var noget særligt og kunne noget særligt, ligesom ethvert menneske er noget særligt og kan noget særligt.

De blev mødt af forventninger og udfordringer, der var tilpasse – og ikke som nogen, der ikke kunne nok.

Og de blev mødt af meningsfulde samtaler og feedback, der igangsatte empowerment processer.

Det skabte motivation, ejerskab, læring, selvtillid, udvikling, handling og en meningsfuld retning. For den enkelte.

At opleve mennesker lykkes lidt mere eller meget bedre end de selv havde troet – er fantastisk. Og det er årsagen til, at jeg i mere end 25 år har beskæftiget mig med empowerment tilgangen.

I øvrigt må jeg hellere lige præsentere mig, sådan mere formelt.

Mit navn er Lene Værge og det er mig, som ejer og driver virksomheden; Nordic Empowerment. Det har jeg gjort siden 2012. Jeg har beskæftiget mig med empowerment tilgangen, den menneskelige motivation og det narrative – hver for sig og kombination med hinanden i 25 år. Jeg har en særlig kærlighed til menneskelige og litterære fortællinger, til sproget, til det skæve og alt det, der smager af ægthed.

Jeg har tidligere været leder af en selvejende kulturinstitution og indenfor det offentlige  – arbejdet som freelanceunderviser, medarbejder og konsulent.

Jeg faciliterer oplæg, kurser og workshops for styrelser, fonde, kommuner, videncentre, på konferencer mv. Jeg har tidligere undervist på uddannelsesinstitutioner, højskoler, i kommuner, hos private kursusudbydere, på daghøjskoler, i det private erhvervsliv.

Jeg har udviklet og designet et hav af kurser, projekter, længerevarende efteruddannelsesforløb, mentoruddannelser, modeller, redskaber og koncepter – med afsæt i empowerment tilgangen og dens motiverende kraft.

Jeg er uddannet i Det personlige lederskab fra Dansk Coachcenter (2000-2003 – nu European Leadership). Desuden er jeg uddannet i Motivation Factor (2010),  voksenunderviser fra Nr. Nissum Seminarium (1997) – og læste i en periode i slutningen af 90´erne litteraturhistorie.

Skal jeg sætte et par ord på det, der kendetegner mig, som underviser, giver det bedst mening at låne de ord som mine kursister oftest siger om mig; Hun kender virkeligheden, har en dyb viden og indsigt om mennesker og de temaer hun underviser i. Hun har en rigtig god energi, er sjov og tør sætte sig selv i spil.

Sødt sagt 🙂

Ingen kan noget alene

Jeg har fornøjelsen at samarbejde med vidt forskellige brancher, små og store virksomheder – offentlige såvel som private. Men også enkeltpersoner og mindre grupper.

Ræk endelig ud, hvis du tænker vi skal tage en snak, om en opgave, et projekt, en idé.

Herunder finder du mine faste samarbejdspartnere gennem de seneste år 

CEPU – Center for praksisudvikling, Silkeborg

 

Kornerupdesign v/Dorthe Kornerup, Roskilde

 

TalkingStrokes v/Marie Rohrsted, Skovlunde

 

Æstetisk læring v/Susanne Bøgeløv Storm, Brande